Коледна украса без отпадъци

Тази година реших, че е време за стъпка напред що се отнася до устойчивостта при коледната украса. (Освен това ми се експериментираше.:)) Честно казано, както голяма част от хората, притежаваме пластмасова елха и купища играчки, натрупани през годините. И по начало най-устойчивото, което можем да направим, е да ползваме наличното максимално дълго, вместо да купуваме различни неща всяка година. Но когато имате нужда от разнообразие, мисля, че нещо подобно е много добър вариант. С една бърза обиколка из близките паркове и разходка до цветарския магазин (за стръкче евкалипт) и Слънчоглед (за ланвандулата, канелата и канапа) се сдобих с всичко нужно за изпълнението на нещата от снимките. И за пореден път се убедих, че понякога са достатъчни минимални ресурси и доза въображение…

Какво ви е нужно: ножица, канап, опадали клонки, различни иглолистни стръкчета и всякакви листенца, плодчета, шишарки, канела или каквото си харесате по избор.

За елхата и венеца трябва просто да овържете с канапа клонките в желаната форма и да добавите украските. За гирляндите е нужно да изсушите плодовете на нисък градус във фурната или просто да ги оставите известно време на радиатора.

Не успях да открия миналогодишните ни лампички, но предполагам, че ще изникнат от някъде при преместването, затова се въздържам да купуваме нови. Но мисля, че с тях нещата щяха да имат съвсем завършен вид, затова си позволих ефекта на снимките.

Have a Merry Waste-free Christmas!

Последвайте ме и във Facebook и Instagram 😉

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s