Домашни мартенички – първи опит

Идеята ми дойде след като попаднах на инициативата “Изпрати мартенички за базар в полза на бездомни животни” в Time Heroes. Хрумнаха ми някои идеи за мартенички, които можем да изработим с Ади, и един ден се захванах да изпробвам. Идеята беше да ползвам почти изцяло подръчни материали, но ми се наложи да си набавя няколко малки попълнения. Исках да открия филц от вълна (или друга естествена материя), което уви не успях. Всичко, което съм виждала досега, е полиестер. Така че, ако някой има идея къде бих могла да намеря, ще ми е от полза за следващия път.

Чувалчето с прежди и кончета е едно от тези, съвършено запазени от детството ми неща. С уголямо удоволствие го вкарах отново в употреба. А по-долу е най-доброто, което успях да изкарам от този следобед. С други думи, бързо установих, че явно ще изпратя торбата с неизползвани мартенички, събрала се последните години. Това беше и една от опциите за базара, като всъщност е супер възможност все пак да се използват.

Това е линк към мисията, тъй като съм сигурна, че не съм единствената, която не изхвърля неизползваните мартеници.

https://timeheroes.org/bg/dare-2-care-animals/martenichki-blagotvoritelen-bazar-bezdomni-zhivotni-2019

А музата винаги може да ме споходи отново и следващият път да й се отдам повече. Времеемко, но много разпускащо занимание. Ади много им се зарадва и някак започнахме да се настройваме на пролетна вълна. Сега остава само да си махнем Коледната украса… 🙂

В заключение по темата бих добавила само, че намирам за абсолютно безмислено мартениците да са опаковани и задължително избирам такива, които не са. В тази връзка имам едно любимо местенце, от което се сдобивам с мартенички последните години. Галерия ‘Лале‘ на малките 5 кьошета – имат наистина страхотни модели, голяма част от които без никаква опаковка!

Последвайте ме и във Facebook и Instagram 😉

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s